Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Már a hétvégén, a Spanyol Rally szervizparkjában szárnyra keltek olyan hírek, miszerint Ott Tänak jövőre átigazol a Hyundai-hoz. Az észt pilóta most hivatalosan is megerősítette, hogy 2020-ban csapatot vált.

Ott Tänak a Spanyol Rallyn megszerezte WRC-s pályafutása első világbajnoki címét a Toyota Yaris WRC-vel. Az észt pilóta most bejelentette, hogy elhagyja a Toyota Gazoo Racing-et, és 2020-tól a Hyundai Motorsport színeiben fog versenyezni. A 32 esztendős versenyző kétéves megállapodást kötött az alzenaui alakulattal.

Tänak leigazolásával a Hyundai Motorsport minden bizonnyal a sorozat legerősebb csapata lesz 2020-ban. Az észt pilóta mellett Thierry Neuville is teljes szezont fog menni, míg a harmadik i20 Coupe WRC-n Sebastien Loeb, valamint Dani Sordo osztozik majd a szezon során.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a karrierem ezen pontján csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz.” –kezdte a 2019-es rallyvilágbajnok, Ott Tänak. „Nagyra értékelem azt, amit a Hyundai eddig elért. Évek óta hatalmas csatákat vívtunk egymás ellen. Mindig profi munkát végeznek, és az autójuk is versenyképes, ezért most érdekes lesz a másik oldalról látni a dolgokat. Nagyon jó a pilóta felállásunk, és már alig várom, hogy lássuk, mire is leszünk képesek együtt a következő szezonban.”

„Nagyon szoros az idei bajnokság, és Ott valamint Martin (Järveoja) leigazolásával a következő években is az élmezőnyben lehetünk majd.” –árulta el a Hyundai Motorsport első embere, Andrea Adamo. „Tudjuk, hogy Ott egy kivételes tehetség, aki minden útfelületen nagyon gyors tud lenni. Biztosak vagyunk benne, hogy jól tudunk majd vele együtt dolgozni.”

Andrea Adamo elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak Andreas Mikkelsennel és Craig Breen-nel is a folytatásról.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából