Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing bejelentette, hogy Mads Ostberget is rajthoz állítják Ausztráliában, amennyiben Sebastien Ogier a Spanyol Rallyn életben tudja tartani a bajnoki reményeit.

Ogier jelenleg második a bajnoki tabellán, 28 ponttal lemaradva Ott Tänaktól. Ha a Toyota észt versenyzője nem szerzi meg pályafutása első világbajnoki címét Spanyolországban, akkor a Citroen Mads Ostbergnek is lehetőséget ad a szezonzáró Ausztrál Rallyn, abban bízva, hogy a norvég pilóta pontokat tud majd lopni Ogier riválisaitól.

„Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Spanyol Rallyra, és reméljük, hogy mindkét párosunk jól fog majd szerepelni a versenyen.” –kezdte a Citroen Racing vezetője, Pierre Budar. „Ha minden a terveink szerint alakul majd, akkor Seb és Julien Ausztráliában tovább harcolhat a hetedik világbajnoki címükért. Ebben az esetben Mads Ostberg is lehetőséget kap a szezon utolsó futamán, hogy megpróbáljunk pontokat lopni a riválisainktól. Mads tavaly a harmadik lett az Ausztrál Rallyn, és pénteken kiváló rajtpozícióból vághat majd neki a szakaszoknak. Biztosak vagyunk benne, hogy sokat tudna nekünk segíteni a céljaink elérésében.”

A Kennards Hire Rally Australia november 14-17. között kerül megrendezésre.

A bajnokság állása a Spanyol Rally előtt:
1. Ott Tänak   240 pont
2. Sebastien Ogier   212
3. Thierry Neuville   199
4. Andreas Mikkelsen   102
5. Kris Meeke   98

1. Hyundai Shell Mobis WRT   340 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   332
3. Citroen Total WRT   278
4. M–Sport Ford WRT   200

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából