Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Portugál Rally zárónapján három szakasz szerepelt a programban. A Volkswagenes Sebastien Ogier közel 40 másodperces előnnyel zárta a szombati napot.

A vasárnap első gyorsaságiját Jari-Matti Latvala nyerte Mads Ostberg és Andreas Mikkelsen előtt. Dani Sordo a negyedik helyről esett ki, bal első féltengelytörés miatt. Sem Robert Kubica, sem Ott Tanak nem rajtolt el ma. A korábbi Forma-1-es pilóta tegnap a második hibáját követte el a hétvége során, míg az észt Tanak a tízes gyorsaságin tette tetőre a Fiestát, amely következtében megsérült az autó bukókerete.140406 portugalwrc n2

A következő, Sao Bras de Alportel szakaszon a skandináv versenyzők domináltak. A norvég Mads Ostberg volt a leggyorsabb a 16 kilométeres távon. A Citroenest a finn Mikko Hirvonen követte, a harmadik helyen pedig Andreas Mikkelsen ért célba.
Juho Hanninen eltalált egy fát a Hyundai jobb oldalával, de tovább tudtak menni. Dani Sordo kiesésével Henning Solberg és Andreas Mikkelsen között hatalmas csata folyt a negyedik helyért.

140406 portugalwrc n3

A utolsó gyorsaságin, amely egyben a Power Stage is volt, Sebastien Ogier ünnepelhetett. A francia pilóta megnyerte a Portugál Rallyt és a Power Stage-ért járó három pontot is bezsebelte. A szakaszon Latvala lett a második, Ostberg pedig a harmadik. Az összetettben Ogier mögött Hirvonen behozta a Fiesta WRC-t a második helyen, Mads Ostberg pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

140406 portugalwrc n4

A Lukács „Csucsu” Kornél – Mesterházi Márk páros tegnap technikai hiba miatt kiesett, de ma folytatták a versenyt. A JWRC értékelésében a tizenkettedeik helyen fejezték be a sorozat első futamát. A JWRC bajnokság következő állomása, Lengyelországban lesz.

A Portugál Rally végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   3:33:20.4
2. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)   +43.3
3. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +1:12.4
4. A.Mikkelsen – M.Markkula (Volkswagen Polo R WRC)   +4:50.5
5. H.Solberg – I.Minor-Petrasko (Ford Fiesta RS WRC)   +5:10.1
6. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +8:27.2
7. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +8:32.3
8. J.Hanninen – T.Tuominen (Hyundai i20 WRC)   +8:51.6
9. N.Al-Attiyah – G.Bernacchini (Ford Fiesta RRC)   +10:14.7
10. J.Ketomaa – K.Lindström (Ford Fiesta R5)   +10:36.3


A bajnokság állása négy futamot követően:

1. Sebastien Ogier - 91 pont
2. Jari-Matti Latvala – 62 pont
3. Mads Ostberg – 48 pont
4. Andreas Mikkelsen – 36 pont
4. Mikko Hirvonen – 36 pont

 


 

A WRC mezőnye legközelebb Argentínába látogat. A Rally Argentina május 8. és 11. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából