Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a Wales Rallyn Craig Breen lesz Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen csapattársa, míg Spanyolországban Sebastien Loeb, valamint Dani Sordo kap majd lehetőséget a bizonyításra.

Az idei évben a Hyundai Motorsportnál egyedül Thierry Neuville helye biztos minden versenyen. A belga pilóta az eddigi tíz futamból kilencet befejezett, és jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán.
Andreas Mikkelsen a Korzika - és Portugál Rally kivételével mindenhol elindult. Legjobb eredményét Argentínában érte el, ahol a dobogó második fokán ünnepelhetett. A norvég pilóta eddig 79 pontot gyűjtött, és jelenleg az ötödik a bajnokságban.

190902 hyundaimotorsport n n2

Dani Sordo eddig hat versenyen állhatott rajthoz az idei szezonban. Szardínián megszerezte WRC-s pályafutása második futamgyőzelmét. A spanyol pilóta a kilencedik pozícióból várja a soron következő Török Rallyt (szeptember 12-15.), majd a Katalán Rallyn ismét csatlakozhat a csapathoz.
Sebastien Loeb öt alkalommal kapott lehetőséget eddig Andrea Adamoéktól. A kilencszeres rallyvilágbajnok Chilében a harmadik lett. Loeb legközelebb a Spanyol Rallyn ül majd be az i20 Coupe WRC volánja mögé. A vegyes felületű viadalon eddig kilenc alkalommal tudott diadalmaskodni, legutóbb 2018-ban a Citroen C3 WRC-vel.  
Craig Breen az idei Finn Rallyn mutatkozott be a Hyundai Motorsport színeiben, ahol a hetedik helyen vitte célba az i20 Coupe WRC-t. Az alzenaui gárda most bejelentette, hogy az ír pilóta a Wales Rallyn ismét csatlakozhat Thierry Neuvillhez és Andreas Mikkelsenhez.

190902 hyundaimotorsport n3

A bajnokság állása a Török Rally előtt:
1. Ott Tänak   205 pont
2. Thierry Neuville   172
3. Sebastien Ogier   165
4. Kris Meeke   80
5. Andreas Mikkelsen   79

9. Dani Sordo   62

11. Sebastien Loeb   39

16. Craig Breen   6

1. Hyundai Shell Mobis WRT   289 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   281
3. Citroen Total World Rally Team   216
4. M-Sport Ford World Rally Team   168

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából