Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A vadonatúj EcoBoost meghajtású Ford Fiesta R5 aszfalton is bemutatkozik a Német Rallyn. A WRC 2 Pro-ban az Éric Camilli – Benjamin Veillas páros, míg a WRC 2-ben a Massimo ’Pedro’ Pedretti – Emanuele Baldaccini kettős fog szerepelni az új autóval.

„A Német Rally egy nagyon különleges verseny számomra.” –kezdte Éric Camilli. „Itt mutatkoztam be a rally világbajnokságban, és azóta volt pár jó szereplésünk ezen a futamon - például 2017-ben győzni tudtunk a Ford Fiesta R5-tel. Már nagyon várom, hogy aszfalton is versenyezhessek az új autóval. Németországban a legnagyobb kihívást a tapadás jelenti, mivel folyamatosan változnak a körülmények. Gyakran levágjuk a kanyarokat, ami miatt koszossá válik az út, és ez megnehezíti a dolgunkat a szűk, tempós szakaszokon. Keményen fogunk dolgozni, és az elsődleges célunk az lesz, hogy jó időket autózzunk, és hogy megmutassuk a Fiestában rejlő potenciált.”

„Boldog vagyok, hogy bemutatkozhatunk az új Ford Fiesta R5-tel az aszfaltos Német Rallyn.” –mondta ’Pedro’. „Tudom, hogy a csapat milyen keményen dolgozott ezen a fantasztikus autón. Megragadom az alkalmat, és szeretném megköszönni az M-Sport-nak, hogy megvalósulhat ez az álmom. A Német Rallyn nem egyszerű versenyezni, mivel nagyon változatosak a szakaszok. A körülmények mindig sokat változnak, így óvatosnak kell majd lennünk. Németországban még soha nem álltunk rajthoz, de remélem, hogy egy jó versenyt tudunk majd futni. Már alig várom, hogy beülhessek az új Fiesta volánja mögé.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából