Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Ogier bejelentette, hogy a 2020-as szezon végén befejezi a pályafutását. A franciák hatszoros világbajnoka 2018 szeptemberében egy kétéves szerződést kötött a Citroennel, így ennek lejárta után fogja szögre akasztani a bukósisakját.

„2020-ban befejezem a versenyzői pályafutásomat.” –nyilatkozta Ogier a Yahoo Sport-nak. „Azt követően többet szeretnék majd otthon lenni a családommal, még több időt tölteni a kisfiammal, és a lehető legjobb apa akarok lenni.”

Ogier jelenleg harcban van a hetedik világbajnoki címéért, és ha sikerülne idén is nyernie, akkor ő lenne az első olyan versenyző a WRC-ben, aki három különböző csapattal (Volkswagen, M-Sport… és Citroen) tudott felérni a csúcsra.

„Sok új dolog vár majd rám. Közgazdaságtant fogok tanulni, emellett az ökológia is érdekel, még akkor is, ha az elmúlt években az autósport volt az életem. Nagyon foglalkoztat a bolygónk sorsa.
- A golf is nagyon érdekel. Nemrég kezdtem el játszani ezt a sportot, és nagyon izgalmasnak találom. Minden bizonnyal nem szakadok majd el teljesen a technikai sportoktól sem, de ritkábban fogok versenyautóba ülni, mint most.” –tette hozzá a pilóta.

További híreink a rally világából