Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon a hétvégén egy új generációs Ford Fiesta WRC-vel állt volna rajthoz a Finn Rallyn, azonban a hétfői teszten annyira összetörte a kocsit, hogy nem tud részt venni a futamon.

Az új-zélandi pilóta a jyväskyläi teszten nagy sebességgel eltalált egy követ, ami miatt lesodródott az útról, és alaposan összetörte az M-Sport Ford WRT Fiesta WRC-jét. Az autóban komoly kár keletkezett, de szerencsére Paddon és navigátora, John Kennard is karcolások nélkül megúszták a balesetet.

„Amikor tesztelsz egy autót, igyekszel minél többet kihozni belőle.” –kezdte Paddon. „Az esés után végiggondoltam, hogy mit csinálhattam volna másként, de mindig arra jutok, hogy semmin nem változtatnék. A baleset egy tempós kanyarban történt, ahol egy kis bukkanó is volt, így nem láttuk be ezt a részt. Ugyanazon a nyomvonalon közlekedtünk, mint előtte, de sajnos kiállt egy szikla, amit eltaláltunk. Pont a kartervédő közepével ütöttük meg azt a követ, ami megdobott minket, és egyenesen a fák közé csapódtunk. Ekkora sebességnél, egy ilyen keskeny úton, semmit nem tehet az ember, így csak utasok voltunk az autóban. Amikor kiszálltunk, láttuk, hogy a kocsi nagyon megsérült, és a kartervédő is kettétört. Ez volt pályafutásom legnagyobb esése.”

A 69. Neste Rally Finland augusztus 1-4. között kerül megrendezésre.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából