Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg bejelentette, hogy rajthoz áll a Wales Rallyn (október 3-6.) egy Volkswagen Polo GTI R5-tel. A WRC 2003-as bajnoka 2002 és 2005 között zsinórban négyszer nyerte meg a brit futamot.

Petter Solberg tavaly a Spanyol Rallyn indult utoljára a rally Vb-n. A Volkswagen Polo GTI R5 ezen a versenyen debütált a sorozatban, és Solberg a WRC 2 kategória harmadik helyén ért vele célba. A 44 esztendős pilóta most bejelentette, hogy az idei Wales Rallyn ismét autóba ül a Farewell Tour keretein belül. Petter Soberg 17 esztendős fia, Oliver szintén ott lesz a brit futamon az R5-ös Polo-val – ez lesz a fiatal pilóta első WRC-s szerepelése.

„Nem volt könnyű dolgunk összeállítani a Farewell Tour programját.” –kezdte Petter Solberg. „Nagyon szeretem ezt a bajnokságot, azonban csak egy rally kerülhetett be a naptáramba, és ez a Wales Rally lett. Ez a helyszín olyan számomra, mintha a második otthonom lenne. A navigátorom, Phil Mills innen származik, és imádom az ottani embereket és szurkolókat. Emellett nagyon sok emlékem van erről a futamtól. A mostani Wales Rally nagyon különleges lesz számunkra, mivel Oliver is rajthoz fog állni. Nagyon sok érzelmes pillanatban lesz részünk a verseny során. Emlékszem, amikor először szerepeltem a rally világbajnokságban, minden olyan hatalmasnak és bonyolultnak tűnt számomra. Azon leszek, hogy mindenben segítsek Olivernek.”

Oliver Solberg eddig nyolc alkalommal versenyzett négykerék-meghajtású autóval, és ebből négy futamon tudott diadalmaskodni. Ő lett a rally Európa-bajnokság történetének legfiatalabb futamgyőztes pilótája, miután megnyerte a Lett Rallyt a Polo GTI R5 volánja mögött. Legutóbb a Shell Helix Rally Estonia-n állt rajthoz, ahol az R5-ös kategória első helyezettje lett.

„Már alig várom, hogy versenyezhessek a WRC-ben. Apu nagyon sokat mesélt a Sweet Lamb-ról és a többi szakaszról. Ő az én hősöm, és egy álmom válik valóra azzal, hogy együtt versenyezhetünk. Tisztában vagyok vele, hogy a Wales Rally egy hatalmas falat lesz számomra, ezért mindenben hallgatni fogok apura, és a navigátoromra, Aaron Johnstonra. Már alig várom, hogy elkezdhessem a tanulást ezekről a szakaszokról, ezekről a körülményekről és az összes olyan dologról, amiről eddig hallottam.” -árulta el Oliver Solberg.

Fotó: Rallit.fi

További híreink a rally világából