Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mercedes-AMG Forma 1-es istálló finn pilótája, Valtteri Bottas a múlt héten kipróbálhatta a Toyota Yaris WRC-t.

Az ötszörös Grand Prix győztes versenyző januárban az M-Sport Ford WRT Fiesta WRC-jével az ötödik helyen ért célba első rallyversenyén, az Arctic Lapland Rallyn. A havas futamot követően Bottas felvette a kapcsolatot a Toyota Gazoo Racing első emberével, Tommi Mäkinennel, hogy megkérdezze tőle, hogy van-e lehetősége valamikor kipróbálni a Yaris WRC-t.
Ott Tänak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke a múlt héten Jyväskylä közelében tesztelt a Neste Rally Finland-ra, így Bottasnak is lehetősége volt beülni a Yaris volánja mögé.

A TGR sportigazgatója, Kaj Lindström a következőket mondta: „Nincs semmi megállapodásunk Valtterival. Jól érezte magát az Arctic Rallyn, ezért szerette volna kipróbálni a Yaris WRC-t is, amely a legjobb rallyautó. A teszten, amelyet Jyväskylä közelében tartunk, Valtteri is tesztelhette a kocsinkat, de csak azután, miután a pilótáink vezették a Yarist.”

A teszten, akárcsak az Arctic Lapland Rallyn, Marcus Grönholm korábbi navigátora, Timo Rautiainen ült be Bottas mellé.

További híreink a rally világából