Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a Finn Rallyn (augusztus 1-4.) Craig Breen lesz Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen csapattársa. Az ír pilóta kedden az alakulat alzenaui központjában járt, ahol üléspróbán vett részt.

Breen tavaly a Citroen csapatát erősítette, azonban idén nem kapott gyári szerződést, így az ír bajnokságban indult egy Ford Fiesta R5-tel. A 29 esztendős versenyző a Finn Rally előtt Észtországban, a 9. Shell Helix Rally Estonia-n (július 12-14.) fog összebarátkozni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a rally világbajnokság mezőnyébe.” –kezdte Breen. „Megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, és hogy Finnországban a Hyundai Motorsport színeiben indulhatok.”

Breen eddig kilenc alkalommal versenyzett Finnországban. Legjobb eredményét 2016-ban érte el, amikor a harmadik helyen ért célba a Citroen DS3 WRC-vel.

„WRC-s pályafutásom során a Finn Rallyn indultam eddig a legtöbb alkalommal, ezért remélem, hogy segíteni tudok majd a csapatnak. Hatalmas kihívás lesz ez számomra, de készen állok a bizonyításra. A 42-es rajtszámmal fogok versenyezni. Ez az a szám, amivel 1998-ban elkezdtem gokartozni, és mindig szerencsét hozott. Remélem ez most sem lesz másként.” -tette hozzá a pilóta.

A Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo a következőket mondta: „A Finn Rally egy nagyon különleges esemény, ami hatalmas kihívást jelent a csapatoknak és a pilótáknak egyaránt. Craig Breen az elmúlt években megmutatta, mire képes ezeken a gyors szakaszokon, ezért döntöttünk úgy, hogy lehetőséget adunk neki Finnországban. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik ezekről a pályákról, ami felbecsülhetetlen lesz számunkra. Üdvözöljük Craiget, és Pault (Paul Nagle) a csapatnál, és már alig várjuk, hogy lássuk, mire is lesznek képesek az i20 Coupe WRC-vel."

A bajnokság állása a Finn Rally előtt:
1. Ott Tänak   150 pont
2. Sebastien Ogier   146
3. Thierry Neuville   143
4. Elfyn Evans   78
5. Teemu Suninen   62

1.Hyundai Shell Mobis WRT   242 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   198
3. Citroen Total WRT   170
4. M-Sport Ford WRT   152

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából