Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó világkupa 2018-as bajnoka, Gabriele Tarquini Szardínián kipróbálhatta a Hyundai i20 Coupe WRC-t. Az olasz pilóta mellé a Hyundai Motorsport első embere, Andrea Adamo ült be.

Tarquini első alkalommal tesztelhette a Hyundai World Rally Car-ját Alghero közelében. Az 57 esztendős olasz versenyzőnek Andreas Mikkelsen mutatta meg, hogyan kell kezelni ezt az autót a murvás szakaszokon.

„Remek érzés volt Andreas mellett ülni.” –kezdte Tarquini az Autosportnak. „ Én azonban lassú voltam, mert nem éreztem annyira magabiztosnak magam ezeken a csúszós utakon.
Óvatosan mentem, és vigyázni akartam magamra, illetve Andreara. Az autó sokkal többet tud, mint amit kihoztam belőle.”

Tarquinit lenyűgözte a Hyundai i20 Coupe WRC teljesítménye. „Hihetetlenül stabil volt az autó, még akkor is, amikor teljes gázzal mentünk vele. Elképesztő az a gyorsulás és az a fékhatás, amit ez a kocsi tud murván. A legnehezebb dolog számomra az volt, hogy időben kanyarodjak. Mindig későn fordultam, és így nem tudtam kontrolálni az autó hátulját. Úgy közlekedtem vele, mintha aszfalton lettünk volna, ezért alulkormányozott volt a kocsi a kanyarokban. Az i20 Coupe WRC teljesítménye és nyomatéka hasonló a TCR autóéhoz, azonban teljesen más vezetési stílust igényel. Igazából, csak a festés, és az ülés elhelyezése hasonló a két kocsi között.”

Tarquini azt is elárulta, kellett neki egy kis idő, hogy megszokja, hogy ülnek mellette az autóban.

„Általában egyedül vagyok a versenyautóban, és csak a rádión kommunikálunk. Most furcsa volt, hogy más is ült a kocsiban. Meglepődtem, mert Andrea egyáltalán nem félt mellettem. Tudta, hogy nem leszek olyan gyors murván, mint Andreas.” –tette hozzá Tarquini.

Andrea Adamo a következőket mondta: „Azt hiszem, jobb lesz, ha Gabriele marad a TCR-ben, én pedig folytatom a saját munkámat.”

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából