Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing korábbi versenyzője, Juho Hänninen is rajthoz áll a Szardínia Rallyn. A finn pilóta egy Toyota Yaris WRC volánja mögött fog szerepelni az Alghero környéki szakaszokon.

Hänninen jelentős szerepet vállalt a Toyota Yaris WRC tesztelésében, és 2017-ben teljes szezont ment a rally vb-n a Toyota Gazoo Racing színeiben. A finn pilóta 2018-ban Ott Tänak érkezésével versenyzői ülés nélkül maradt, de azóta is a csapat tesztpilótájaként dolgozik. Hänninen most megerősítette, hogy a Szardínia Rally visszatér a WRC mezőnyébe a Tommi Mäkinen által felkészített Toyota Yaris WRC-vel, az itinert pedig Tomi Tuominen fogja diktálni neki.

A 37 esztendős versenyző eddig hat alkalommal vett részt az olaszországi futamon, ahol 2010-ben az IRC keretein belül győzni tudott a Skoda Fabia S2000 volánja mögött.

Juho Hänninen 2010-ben az IRC -, 2011-ben pedig az SWRC bajnoka lett. A rally világbajnokságon eddig 55 alkalommal állt rajthoz, és 10 szakaszgyőzelmet szerzett. Legjobb WRC-s eredményét a 2017-es Finn Rallyn érte el, ahol a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett.

A Szardínia Rally lesz az idei második olyan futam, ahol négy darab Toyota Yaris WRC fog szerepelni. - Svédországban Marcus Grönholm és Timo Rautiainen indult a japán márkával.

A 16. Rally Italia Sardegna június 13-16. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából