Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb Chilében megszerezte az első dobogós helyét a Hyundai Motorsport színeiben, így a soron következő Portugál Rallyn (május 31. – június 2.) is lehetőséget kap Andrea Adamoéktól.

A franciák kilencszeres rallyvilágbajnoka Andreas Mikkelsen helyett fog indulni az idei első európai murvás futamon. A norvég pilóta csak a hetedik pozíciót szerezte meg a dél-amerikai viadalon, így a Hyundai Motorsport úgy döntött, hogy Portugáliában Loeböt indítják helyette. A tervek szerint Mikkelsen a június 13-16. között megrendezésre kerülő Szardínia Rallyn tér majd vissza a mezőnybe.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést.” –kezdte Andrea Adamo. „Csapatként jól kell szerepelnünk, és a legjobb csapatösszeállítással akarunk támadni. Sebastien és Daniel remekül teljesítettek Chilében, és jól érezték magukat az autóban a murvás szakaszokon. Úgy gondoljuk, hogy Loebékkel jó esélyünk lesz, hogy tovább növeljük az előnyünket a konstruktőri értékelésben a Portugál Rallyn. Andreas a Szardínia Rallyn biztosan rajthoz áll majd, és biztosak vagyunk benne, hogy hasonlóan jó tempóban fog ott közlekedni, mint ahogy Argentínában ment.”

„Nagyszerűen éreztem magam a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött Chilében, és sikerült a dobogón végeznünk.” –árulta el Loeb. „Örülök, hogy lehetőséget kapok a Portugál Rallyn is. Váratlanul ért a csapat döntése, de elhatároztam, hogy ezúttal is egy jó eredményt fogok szállítani a csapatnak.”

A bajnokság állása hat forduló után:
1. Sebastien Ogier   122 pont
2. Ott Tanak   112
3. Thierry Neuville   110
4. Kris Meeke   56
5. Elfyn Evans   55
6. Sebastien Loeb   39

1. Hyundai Shell Mobis WRT   178 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   149
3. Citroen Total WRT   143
4. M-Sport Ford WRT   100  

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából