Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier a Chile Rally után átvette a vezetést a bajnokságban, de a francia pilóta további fejlesztéseket vár a Citroentől, hogy az év végén megszerezhesse a hetedik világbajnoki címét.

Ogier a múlt hétvégén a második helyen ért célba a Chile Rallyn, és miután legfőbb riválisa, Thierry Neuville nem szerzett pontot, átvette a vezetést a bajnokságban. A francia pilóta az eddigi hat futamból ötöt dobogós helyen zárt. Bár a C3 WRC sokat fejlődött az elmúlt versenyeken, Ogier szeretné, ha a Citroen tovább javítana az autó tapadásán.
A versailles-i alakulatnak nem maradt sok ideje a következő futamig, a Portugál Rallyig (május 30. – június 2.), ahol Ogier elsőként fog rajtolni a murvás szakaszokon.

„Továbbra is problémáink vannak a tapadással laza felületen.” –kezdte Ogier. „Azonban amikor javul a tapadásunk, jó tempót tudunk diktálni. Most tovább dolgozunk ezen a problémán, hogy versenyképesebbek lehessünk a murvás futamokon is. Chilében fontos pontokat gyűjtöttünk, aminek köszönhetően a bajnoki tabella élére kerültünk. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hat futamon a lehető legtöbbet hoztuk ki az autóból.”

A Citroen első embere, Pierre Budar egyetért Ogier-vel, és elárulta, mindent el fog követni, hogy versenyzője meg tudja őrizni a vezető helyét a bajnokságban.

A bajnokság állása hat forduló után:
1. Sebastien Ogier   122 pont
2. Ott Tanak   112
3. Thierry Neuville   110
4. Kris Meeke   56
5. Elfyn Evans   55

1. Hyundai Shell Mobis WRT   178 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   149
3. Citroen Total WRT   143
4. M-Sport Ford WRT   100  

Fotó: Citroen Racing

További híreink a rally világából