Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport belga pilótája, Thierry Neuville elárulta, hogy már túl van a chilei balesetén, és a Portugál Rallyra (május 30 – június 2.) koncentrál.

Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul a Chile Rally nyolcadik szakaszán, a 23 kilométeres Maria Las Cruces 1-en hatalmasat estek, miután egy tempós jobbos kanyarban eltalálták a partoldalt. A Hyundai i20 Coupe WRC csúnyán összetört, de szerencsére a versenyzőpáros komolyabb sérülés nélkül megúszta az esést. Miután Neuvillék kiszálltak a roncsból, orvosi ellátásban részesültek, később pedig mentőhelikopterrel a közeli kórházba szállították őket megfigyelésre.

„Fontos, hogy kielemezzük a balesetünket.” –kezdte Neuville a wrc.com-nak. „Most már tudom, hogy túl gyorsan mentem azon a ponton, de már túl vagyok ezen az egészen. Biztonságban érezzük magunkat az autóban, de szerencsére nem gyakran élünk át ekkora esést.”

Neuville elárulta, hogy már a soron következő Portugál Rallyra fókuszál, ahol tavaly győzni tudott.

„Gyorsak leszünk. Az utóbbi versenyeken láttuk, hogy folyamatosan javulunk, és az autó is egyre gyorsabbnak és erősebbnek tűnik. Portugáliában is meglesz a tempónk. Már alig várom, hogy versenyezzünk. Jelenleg nem úgy állunk a bajnokságban, ahogy azt szeretnénk, de előre tekintünk. Ha nem mi vezetjük a bajnokságot, akkor jobb rajtpozícióból vághatunk neki a következő futamoknak, így nagyobb esélyünk lesz jó eredményeket elérni. Ha választanom kellene két versenyt, ahol nem szeretnék elsőként rajtolni, akkor az egyik a Szardínia -, a másik pedig időjárástól függően a Portugál Rally lenne.”

Thierry Neuville a Chile Rally után visszacsúszott a bajnoki tabella harmadik helyére, de csupán 12 ponttal marad el az éllovas Sebastien Ogiertől.

A bajnokság állása:
1. Sebastien Ogier   122 pont
2. Ott Tanak   112
3. Thierry Neuville   110
4. Kris Meeke   56
5. Elfyn Evans   55

1. Hyundai Shell Mobis WRT   178 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   149
3. Citroen Total WRT   143
4. M-Sport Ford WRT   100  

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából