Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport bejelentette, hogy a Portugál Rallyn (május 30 – június 2.) fog bemutatkozni az új Skoda Fabia R5. A csehek már gőzerővel tesztelik az autót a murvás futamra.

A 2019-es rally világbajnokság első európai murvás versenyén, az 53. Vodafone Rally de Portugal-on fog debütálni a legfrissebb Skoda Fabia R5. A Matosinhos központú viadalon Jan Kopecky mellett Kalle Rovanperä is megkapja az új autó. - Kopecky a világbajnoki futam előtt Csehországban, a Rally Český Krumlov-án (május 17-18.) is már az idei Fabiával fog rajthoz állni.

A Skoda igazgatója, Michal Hrabánek szeretné, ha a gyári pilóták mellett az ügyfeleik is megkapnák az új R5-ös versenygépet az év első felében.

„Minden a tervek szerint zajlik.” –kezdte Hrabánek. „Az autó megkapta a homológizációt, miután megfelelt az FIA biztonsági előírásainak is. Most már az új kocsi első versenyére koncentrálunk, és elkezdjük az első ügyfélautók építését is. Az új Fabia R5 erősebb lesz az 1,6 literes turbós erőforrástól, amely új olajpumpával, elektromos vízszivattyúval, és új hűtőrendszerrel lett ellátva. A motorelektronikán is módosítottunk, miközben a karosszériát megerősítettük.”

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából