Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson elárulta, hogy szeretné, ha Ott Tänak ismét a Ford színeiben szerepelne a rally világbajnokság futamain.

Tänak 2012-ben, valamint 2015 és 2017 között Ford Fiesta RS WRC-vel versenyzett a rally vb-n, azonban tavaly átigazolt a Toyota Gazoo Racinghez. Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson kijelentette, hogy szeretné visszacsábítani az észt pilótát a csapatához.

„Az a célom, hogy Ott ismét nálunk versenyezzen.” –kezdte Wilson az Autosport magazinnak. „Vissza akarom csábítani őt az M-Sport-hoz. Már beszéltem vele erről, de komolyabb tárgyalásokat még nem folytattunk a visszatéréséről. Tisztában vagyok vele, hogy mit szeretne Ott, és az a célom, hogy ezt teljesíteni tudjam. A következő szezonra talán Ott az egyetlen olyan elérhető pilóta, akit le szeretnék szerződtetni. Nem tudom, hogy sikerül-e megegyeznünk, de arra törekszem, és azon dolgozom, hogy mindez megvalósulhasson.”

Az M-Sport 2017-ben és 2018-ban sikert-sikerre halmozott Sebastien Ogier jóvoltából, de a francia pilóta 2018 végén visszatért a Citroenhez. Idén Elfyn Evans az elsőszámú pilóta a cumbriai alakulatnál. A walesi versenyző Mexikóban és Korzikán is a dobogón végzett, és jelenleg az ötödik a bajnokságban. Wilson elárulta, hogy Ott Tänakkal hosszú távra terveznének, és hogy véleménye szerint az egy tökéletes forgatókönyv lenne, ha az észt pilótával fejleszthetnék, és tesztelhetnék majd az új technikai szabályok szerint megépített autót.

Tänak elárulta, hogy tárgyalni fog a Toyotával a szerződéshosszabbításról, de nem zárkózik el egy esetleges csapatváltástól sem.

„Nyitva tartom a szemem és fülem.” –árulta el Tänak. „A lehető legjobb feltételek mellett akarok versenyezni a jövőben. Nem tudom, hogy meddig folytatom a pályafutásomat, de amíg versenyzek, a lehető legjobb irányba akarok tartani. Hamarosan elkezdjük a tárgyalásokat a jövőmmel kapcsolatban, mert nem látom értelmét annak, hogy sokáig húzzuk ezt a dolgot.”

Tänak 82 ponttal jelenleg a harmadik a bajnoki tabellán, míg csapata, a Toyota Gazoo Racing a második helyen áll a konstruktőri értékelésben.

A bajnokság állása az Argentin Rallyt követően:
1. Thierry Neuville   110 pont
2. Sebastien Ogier   100
3. Ott Tänak   82
4. Kris Meeke   54
5. Elfyn Evans   43

1. Hyundai Shell Mobis WRT   157 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   120
3. Citroen Total Racing WRT   117
4. M-Sport Ford World Rally Team   78

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából