Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier nem teljesen elégedett a Korzika Rallyn elért második helyével, és további javulást vár a Citroentől az aszfaltos futamokon.

Ogier a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, és a Mexikó Rallyn aratott győzelme után szeretett volna Korzikán is a dobogó legmagasabb fokán végezni. A franciák hatszoros világbajnoka idén nem tudott szakaszt nyerni a hazai közönség előtt, de Elfyn Evans balszerencséjének köszönhetően végül a második pozícióban vitte célba a Citroen C3 WRC-t. Ogier elárulta, hogy a Citroennek van még hova fejlődnie az aszfaltos pályákon.

„Úgy gondoltuk, hogy aszfalton jól fogunk teljesíteni a C3 WRC-vel, de a pénteki első szakasz után rá kellett döbbennünk, hogy nehéz hétvége előtt állunk.” –kezdte Ogier. „Hiányzott a tempónk ahhoz, hogy harcolhassunk a leggyorsabbakkal, illetve alulkormányzott is volt a kocsi. Értékes pontokat gyűjtöttünk Korzikán, ugyanakkor muszáj tovább dolgoznunk, hogy megoldást találjunk a teljesítményünk javítására a következő aszfaltos futamok előtt.”

A bajnokság állása a Korzika Rally után:
1. Thierry Neuville   82 pont
2. Sebastien Ogier   80
3. Ott Tänak   77
4. Elfyn Evans   43
5. Kris Meeke   42

1. Hyundai Shell Mobis WRT   114 pont
2. Citroen Total WRT   102
3. Toyota Gazoo Racing WRT   98
4. M-Sport Ford WRT   70

A bajnokság április 25-28. között az Argentin Rallyval folytatódik.

Fotó: Citroen Racing

További híreink a rally világából