Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport a Genfi Autószolon rántotta le a leplet az új Skoda Fabia R5-ről. A cseh alakulat nem titkolt célja az, hogy ezzel a Fabiával is hasonló eredményeket érjenek el, mint az elődjével.

A Skoda Motorsport történetének legsikeresebb versenyautója a Fabia R5. A Mladá Boleslav-i gárda 2015 óta uralja a WRC 2-t, emellett világszerte számtalan sikert értek el az elmúlt években különböző nemzeti- és nemzetközi bajnokságokban egyaránt. A Skoda Fabia R5 új generációját, amellyel Jan Kopecky, valamint Kalle Rovanperä fog majd szerepelni a rally világbajnokságon, a Genfi Autószalonon mutatták be a nagyközönségnek.

190306 skodafabiar5 n2

„A többszörös világbajnok rallyautónk, a Skoda Fabia R5 új generációjával lehetőségünk lesz arra, hogy megtartsuk az ügyfeleinket, és hogy a gyári csapatunk a jövőben is versenyképes maradjon.” –mondta a Skoda Motorsport vezetője, Michal Hrabánek.

190306 skodafabiar5 n3

A csehek új R5-ös versenyautója nem csak külsőre változott meg, de számos technikai újítást is kapott. Az 1,6 literes turbós erőforrás nagyobb teljesítményt, és jobb nyomatékgörbét kínál. A Skoda Motorsport szakembereinek az volt a céljuk ezekkel a módosításokkal, hogy az autó teljesítményén és megbízhatóságán tovább javítsanak.

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából