Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a soron következő két versenyen Dani Sordo fog indulni a harmadik i20 Coupe WRC-vel. A spanyol pilóta a Mexikó Rallyn Sebastien Loeb-öt, Korzikán pedig Andreas Mikkelsent fogja helyettesíteni az alzenaui alakulatnál.

Sebastien Loeb a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt a negyedik pozícióban zárta, míg Svédországban a hetedik helyet szerezte meg a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött. A kilencszeres világbajnok francia pilóta a soron következő Mexikó Rallyn nem áll rajthoz, miután a szezon első murvás futamán Dani Sordo kap lehetőséget a bizonyításra Andrea Adamoéktól. Sordo a 2019-es bajnokság negyedik versenyén, a Korzika Rallyn is autóba ülhet, ahol Thierry Neuville és Sebastien Loeb csapattársaként fog szerepelni.

A Hyundai Shell Mobis World Rally Team jelenleg második a konstruktőri értékelésben, azonban csupán 1 ponttal maradnak el az éllovas Toyota Gazoo Racing WRT-től.

A bajnokság állása a Mexikó Rally előtt:

1. Ott Tänak   47 pont
2. Thierry Neuville   40
3. Sébastien Ogier   31
4. Kris Meeke   21
5. Esapekka Lappi   19

1. Toyota Gazoo Racing WRT   48 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   47
3. Citroen Total WRT   47
4. M-Sport Ford WRT   30

A 16. Rally Guanajuato Mexico március 7-10. között kerül megrendezésre, míg Korzika március utolsó hétvégéjén látja majd vendégül a WRC mezőnyét.  

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából