Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az ERC Ladies 2017-es bajnoka, Tamara Molinaro idén egy Citroen C3 R5-tel áll rajthoz a Svéd Rallyn. A 22 esztendős olasz hölgyversenyző elárulta, azon dolgozik, hogy teljes szezont tudjon menni a WRC 2-ben.

Molinaro 2017-ben egy Opel Adam R2-vel szerepelt a rally Európa-bajnokságban, ahol megnyerte az ERC Ladies kategóriát. 2018-ban már egy Ford Fiesta R5-össel próbált szerencsét a Svéd Rallyn, valamint a rally Európa-bajnokság azori-szigeteki futamán. Előbbi viadalt a 35., míg utóbbit a 14. pozícióban zárta. Az olasz pilóta most bejelentette, hogy idén a G. Car Sport Citroen C3 R5-ösével áll rajthoz Svédországban, az itinert pedig ezúttal az a Lorenzo Granai fogja diktálni majd neki, aki korábban Giandomenico Basso mellett is versenyzett már.

190130 tamara molinaro n2

„Úgy néz ki, hogy végre minden összeállt ahhoz, hogy elkezdjük a szezont. Nagyon izgatott vagyok, hogy a G. Car Sport Citroen C3 R5-ösével indulhatok a Svéd Rallyn, és hogy együtt dolgozhatok majd Lorenzo Granai-jal. Köszönjük a partnereinknek a támogatást. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért a lehetőségért. Még mindig azon dolgozunk, hogy meglegyen a költségvetés a teljes WRC 2-es szezonra, de nem adjuk fel!" –mondta Molinaro.

190130 tamara molinaro n3

A 67. Svéd Rally február 14-17. között kerül megrendezésre.

Fotó: Tamara Molinaro

További híreink a rally világából