Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb a múlt héten a harmadik helyen fejezte be a 2019-es Dakar Rallyt. A francia pilóta Peruból egyenes Monte-Carlóba utazott, hogy kipróbálja a Hyundai i20 Coupe WRC-t.

Loeb az elmúlt 19 évben csak a PSA-konszernhez tartozó márkával versenyzett. Tavaly három futamon, Mexikóban, Korzikán, és Spanyolországban is beült a Citroen C3 WRC volánja mögé. Mindhárom futamon jó tempóban autózott, de talán a Spanyol Rallyn szerepelt a legjobban, ahol megszerezte WRC-s pályafutása 79. futamgyőzelmét.

Seb és navigátora, Daniel Elena 2019-től a Hyundai Motorsport színeiben folytatják a versenyzést. A páros idén hat futamon áll majd rajthoz a Hyundai-jal, és már gőzerővel készül a 2019-es bajnokság szezonnyitó futamára, a Monte-Carlo Rallye-ra. A hétvégén több mint 350 kilométert tettek meg a Hyundai i20 Coupe WRC-vel az alzenaui alakulat Monte előtti kétnapos tesztjén.

„Jó érzés volt vezetni a Hyundai-t, azonban kellenek még a kilométerek, hogy teljesen összebarátkozzak az autóval.” –kezdte Loeb. „Egy új csapattal, és egy új autóval fogok részt venni a bajnokságban, így sok mindent meg kell majd szoknom. Otthonosan érzem magam a Hyundainál. Nagyon jó a légkör, de így is nehéz dolgom lesz. Az első két verseny kicsit bonyolult lesz számomra, mivel a Monte-Carlo Rallye nem a legegyszerűbb futam, Svédországban pedig 6 éve álltam utoljára rajthoz. Meglátjuk, mire leszünk majd képesek az új autóval.”

A 87. Rallye Automobile de Monte-Carlo január 24-27. között kerül megrendezésre.

Fotó: lequipe.fr

További híreink a rally világából