Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A birminghami Autosport International Show szombati napján a rally világbajnokságon szereplő mind a négy csapat bemutatta az idei autóját.

A Citroen Racing a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia, valamint az Esapekka Lappi / Janne Ferm párossal vág neki a 2019-es szezonnak. A C3 WRC színvilága jelentősen megváltozott az elmúlt évekhez képest, ami a Red Bull érkezésének köszönhető. A hatszoros világbajnok Sebastien Ogier autóján az 1-es, míg finn csapattársa Citroenjén a 4-es rajtszám fog szerepelni.

190112 wrc n2

A Hyundai Motorsport idén egy igen erős csapatfelállással vág neki a szezonnak. A Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (#11), az Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger (#89), és a Dani Sordo – Carlos Del Barrio (#6) páros mellett a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb – Daniel Elena (#19) kettős is alzenaui alakulatot fogja képviselni 2019-ben.

190112 wrc n3

A négy csapat közül talán a Toyota Gazoo Racing autójának design-ja változott a legkevésbé. A 8-as rajtszámú Yaris WRC-vel az Ott Tänak – Martin Järveoja páros fog szerepelni, míg a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila kettős autóján a 10-es szám fog díszelegni. A csapat új versenyzője, Kris Meeke az 5-ös rajtszámmal vesz részt az idei bajnokságban. Az ír pilóta navigátora az a Sebastian Marshall lesz, aki az elmúlt években Hayden Paddonnak diktálta az itinert.

190112 wrc n4

Az M-Sport tavaly év végén nehéz helyzetbe került, miután Sebastien Ogier bejelentette, hogy 2019-ben visszatér a Citroenhez. Malcolm Wilsonék pár hete megerősítették, hogy ott lesznek a WRC 2019-es mezőnyében. Az egyik Ford Fiesta WRC-vel a Teemu Suninen – Marko Salminen (#3) páros fog indulni, míg a másik Fiestával az Elfyn Evans – Scott Martin (#33) duó fog versenyezni az idei évben. Pontus Tidemand és Gus Greensmith is lehetőséget kap majd néhány futamon, hogy megmutassák, mire is képesek egy World Rally Car volánja mögött.

190112 wrc n5

Fotó: Autosport International Show, Citroen Racing, Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport

További híreink a rally világából