Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb elárulta, hogy támogatni fogja Thierry Neuville-t abban, hogy 2019-ben megszerezze a világbajnoki címet. A francia pilóta hat futamon fog rajthoz állni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel a következő szezonban.

Loeb december elején jelentette be, hogy megállapodott a Hyundai Motorsporttal, és hogy 2019-ben a koreai márka színeiben visszatér a WRC-be. A kilencszeres vb-győztes már a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn beül az i20 Coupe WRC volánja mögé, majd Svédországban, Korzikán, és további három versenyen csatlakozik alzenaui alakulathoz.

„Nagyon régóta vagyok abban a helyzetben, hogy a győzelemért harcolhatok.” –kezdte Loeb. „Amikor bemutatkoztam a Dakaron, vagy a rallycross-vb-n, ott is az volt a célom, hogy az elsők között legyek. Most, hogy a Hyundai versenyzője lettem, az lesz a feladatom, hogy segítsek nekik megszerezni a konstruktőri címet, valamint hogy támogassam Thierry Neuville-t a bajnoki trófea megnyerésében. Mindig, amikor felveszem a sisakot, a legjobbat akarom kihozni magamból. A mostani Monte-Carlo Rally nagyon különleges lesz számomra, mivel új csapattal és új emberekkel fogok dolgozni, ráadásul a verseny előtt csak egy napom lesz, hogy kipróbáljam a kocsit. Ez így nem a legideálisabb felkészülés a szezon egyik legnehezebb futamára, de rémlem, hogy nem fogok csalódást okozni.”

Loeb idén Mexikóban, Korzikán és Spanyolországban is rajthoz állt a Citroen C3 WRC-vel. A vegyes felületű Katalán Rallyn nem talált legyőzőre, és a 2013-as Argentin Rally után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett navigátorával, Daniel Elenával.

„Két hónappal ezelőtt a Peugeot Sport bejelentette, hogy kiszállnak a rallycross-világbajnokságból, így el kellett kezdenem gondolkozni a jövőmön. A spanyolországi győzelmem után még nem tudtam, hogy mit fogok csinálni, de reméltem, hogy nem az volt az utolsó WRC-s szereplésem. Nem szerettem volna még befejezni a pályafutásomat, a Hyundai pedig egy remek ajánlattal keresett meg, ami után elkezdődtek a tárgyalások.” –tette hozzá Loeb.

Fotó: Hyundai

További híreink a rally világából