Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Sainz nem fog részt venni az új Polo R WRC fejlesztésében, mivel a kétszeres rally világbajnok jövőre már a Peugeot színeiben fog szerepelni a Dakar Rallyn.

Jost Capito, a Volkswagen Motorsport főnöke is megerősítette, hogy az 51 éves spanyol pilóta hamarosan elhagyja a német alakulatot. Sainz, aki 1990-ben és 1992-ben a Toyotával megnyerte a bajnoki címet, a Volkswagen WRC programjának a kezdetektől a részese volt. 2011-ben ő vezette először a Polo R WRC-t. A „Matador” 2010-ben a Volkswagennel megnyerte a Dakart, és a német márka egyfajta nagykövetének számított.

140330 sainz n2

„Van egy szerződésünk vele, ami hamarosan le fog járni. Ezt nem fogjuk meghosszabbítani, mivel Carlos még aktívan szeretne versenyezni.” – nyilatkozta Capito a wrc.com-nak.

A csapatfőnök azt nem részletezte, hogy pontosan mikor jár le Sainz szerződése, de azt megerősítette, hogy ez a Peugeot 2008 DKR tesztelése előtt meg fog történni. Capito azt is hozzátette, hogy a spanyol versenyző nem fog részt venni az új Polo R WRC munkálataiban.

„Figyelembe véve, hogy mennyire szeretem a Dakart, képtelen voltam ellenállni a Peugeot ajánlatának, hogy részese legyek ennek az egyedülálló kalandnak, hogy visszatérnek a Dakar Rallyra.” – árulta el a spanyol legenda.

 


 

További híreink a rally világából