Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb majd csak januárban, a Monte-Carlo Rally előtti hétvégén fogja először tesztelni a Hyundai i20 Coupe WRC-t.

Loeb január 6-17. között a Dakar Rallyn fog versenyezni a PH Sport Peugeot 3008DKR-ével, így majd csak a szezonnyitó Monte-Carlo Rally előtt lesz alkalma kipróbálni az i20 Coupe WRC-t. A kilencszeres rallyvilágbajnok és navigátora, Daniel Elena Peruból egyenesen Monacóba repül majd, hogy csatlakozzon az alzenaui alakulathoz.

„Sebnek nincs sok lehetősége tesztelni, mivel csak a Monte-Carlo Rally előtt lesz alkalma beülni az i20 Coupe WRC-be.” –kezdte a Hyundai Motorsport menedzsere, Alain Penasse az Autosport-nak. „Az biztos, hogy ez egy nagyon érdekes teszt lesz. Még nem vezette az autót, de tudja, hogy miről is van szó – Spanyolországban láthatta, hogy mennyire versenyképes az i20 Coupe WRC. Seb hatalmas tapasztalattal rendelkezik erről a versenyről, mivel mindig jól szerepelt itt, és több alkalommal is győzni tudott. Úgy gondolom, hogy nem fog gondot okozni neki az, hogy ilyen kevés időt tud csak a volán mögött tölteni.  Mexikóban, amikor hosszú kihagyás után visszatért, láthattuk, hogy képes volt lépést tartani a többi pilótával. Nyilván a többiek egy kicsit előnyben lesznek azzal, hogy többet tesztelhetnek a verseny előtt, de úgy gondolom, hogy minden rendben lesz Sebbel is.”

Penasse elárulta, hogy Loeb érkezése lendületet ad majd a csapatnak, és hogy továbbra is az lesz a céljuk, hogy megnyerjék a bajnokságot. A Hyundai 2014-ben tért vissza a rally világbajnokság mezőnyébe. Az első évükben a negyedik helyen zárták a konstruktőri értékelést, az utóbbi két szezonban pedig ezüstérmesek lettek.

A 87. Rallye Automobile de Monte-Carlo-t január 22-27. között rendezik meg.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából