Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Sebastien Loeb-öt. A kilencszeres rallyvilágbajnok francia pilóta hat futamon áll majd rajthoz az i20 Coupe WRC-vel a 2019-es szezonban.

Loeb először versenyez majd nem a PSA konszernhez tartozó márkával. A 44 esztendős francia versenyző kétéves szerződést kötött a Hyundai-jal, az első versenye pedig a januári Monte-Carlo Rallye lesz.

Loeb kilenc világbajnoki címet zsebelt be a Citroennel 2004 és 2012 között, az elmúlt években pedig Peugeot színeiben szerepelt a rallycross vb-n, a Dakar Rallyn és a Pikes Peak hegyiversenyen. Idén három világbajnoki futamon is rajthoz állt a C3 WRC-vel, azonban a versailles-i alakulat bejelentette, hogy 2019-ben csak két kocsit indítanak a sorozatban - Sebastien Ogierrel, valamint Esapekka Lappival a volánnál -, így Loeb-nek nem jutott autó.

A Hyundai Motorsport korábban már megerősítette, hogy Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen is marad a csapatnál, de most bejelentették, hogy Dani Sordo-val is meghosszabbították a szerződést.

Loeb és navigátora, Daniel Elena tehát rögtön a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn beülhetnek az i20 Coupe WRC-be, azonban a további versenyeikről egyelőre nem érkeztek információk.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából