Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Krakkóban rántotta le a leplet a legújabb versenyautójáról, az új Ford Fiesta R2-ről. A kis méregzsák a modell utcai változatának, a Ford Fiesta ST-Line-nak az alapjaira épült.

A Fiesta R2-ket a jövőben is az M-Sport lengyelországi leányvállalata, az M-Sport Poland üzemelteti majd a Ford Motor Company támogatásával.

Az elmúlt tíz évben olyan pilóták kezdték a pályafutásukat R2-es Fiesta volánja mögött, mint például Ott Tänak, Elfyn Evans, Craig Breen valamint Pontus Tidemand. Az M-Sport és Ford célja továbbra is az lesz, hogy segítsék és támogassák a fiatal tehetségeket a JWRC-ben.

181205 fiestar2 n2

Az új Fiesta R2 erőforrásának teljesítménye jelentősen javult, de a sebességváltó és a felfüggesztés is módosult. A Ford új 999 köbcentis EcoBoost turbós motorja már 200 lóerő leadására képes az eddigi 170 lóerő helyett. A kocsiba a Sadev továbbfejlesztett ötsebességes szekvenciális sebességváltóját szerelték be, emellett a Reiger legfrissebb lengéscsillapítói is bekerültek a Fiesta R2-be.

181205 fiestar2 n3

Az M-Sport Poland vezetője, Maciej Woda a következőket mondta: „Az új Ford Fiesta R2 hatalmas előrelépést jelent számunkra, és az M-Sport Poland minden egyes tagja nagyon büszke erre az autóra. Ez az első kocsi, amelyet Krakkóban terveztek és itt is építették meg. Hatalmas erőfeszítéssel, szenvedéllyel és lelkesedéssel járt az, hogy ez a projekt sikeres legyen. A győztes Ford Fiesta WRC inspirált bennünket, így a mérnökeink és a tervezőink folyamatosan kapcsolatban álltak az M-Sport cumbriai bázisán dolgozó szakemberekkel. A célunk továbbra is az lesz, hogy támogassuk a jövő csillagait, és hogy segítsük őket a karrierjük kezdetén. A teljesen új Ford Fiesta R2 tehát a jövő évi JWRC bajnokság alapját fogja képezni, így már alig várom, hogy lássam, hogy mire lesznek képesek a fiatal tehetségek ezzel a kocsival.”

Fotók: M-Sport

További híreink a rally világából