Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostberg a legeredményesebb Citroenes pilóta volt a 2018-as szezonban, ennek ellenére nem hosszabbított vele szerződést a Versailles-i alakulat.

A norvég pilóta nyolc futamon állt rajthoz a Citroen C3 WRC volánja mögött az idei évben. Legjobb eredményét a Finn Rallyn érte el, ahol a második pozícióban ért célba, a bajnokságot pedig 70 ponttal a 10. helyen zárta. A Citroen Racing bejelentette, hogy 2019-ben csak két autóval vesznek részt a bajnokságban, amelyeket Sebastien Ogier, valamint Esapekka Lappi vezet majd, így Ostbergnek nem jutott autó.

„Sajnálom, de úgy néz ki, hogy jövőre nem leszek ott a WRC mezőnyében.” –kezdte Mads Ostberg. „Amint azt már tudjátok, a Citroen Racing úgy döntött, hogy csak két kocsit indít a következő szezonban. Nagyon szomorú és csalódott vagyok. Otthonos éreztem magam a Citroennél, és boldog vagyok, hogy együtt dolgozhattam ezekkel a srácokkal. Köszönöm a csapatnak, hogy lehetőséget kaptam a 2018-as szezonban.”

A 31 esztendős pilóta kijelentette, hogy még nem szeretné befejezni a versenyzői pályafutását.

„Nyitott vagyok minden lehetőségre, mivel a WRC nagyon fontos számomra. Itt az ideje, hogy visszatérjünk az íróasztalhoz, és hogy megtaláljuk a megoldást erre a helyzetre. Úgy érzem, hogy még soha nem voltam ilyen jó formában, mint most, ezért remélem, hogy lesz majd egy csapat, ahol versenyezhetek a jövőben.” –tette hozzá Ostberg.

Mads Ostberg 2018-as eredményei:
Svéd Rally – 6. hely
Portugál Rally – 6. hely
Szardínia Rally – 5. hely
Finn Rally – 2. hely
Német Rally – kiesett
Török Rally – 23. hely
Wales Rally – 8. hely
Ausztrál Rally – 3. hely

A bajnokság végeredménye:
1. Sebastien Ogier   219 pont
2. Thierry Neuville   201
3. Ott Tänak   181

10. Mads Ostberg   70
11. Craig Breen   67

13. Sebastien Loeb   43
14. Kris Meeke   43

Fotó: Citroen Racing

További híreink a rally világából