Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier Ausztráliában megszerezte a hatodik világbajnoki címét. A francia pilóta az elmúlt két szezonban az M-Sport színeiben szerepelt, azonban jövőre visszatér a Citroenhez.

Izgalmasan alakult a rally világbajnokság 2018-as évada, ugyanis az utolsó futamig nyitott volt a bajnokság. Az Ausztrál Rally előtt Sebastien Ogier, Thierry Neuville és Ott Tänak is esélyes volt a végső győzelemre, azonban utóbbi két pilóta idő előtt búcsúzott a viadaltól, így biztossá vált, hogy Ogier zsinórban hatodik vb-címét ünnepelheti majd a célban.

A francia pilóta az Autosport magazinnak mesélt az elmúlt két szezonról.

„Nem tudtam, hogy mire számíthatok. Honnan is tudhattam volna?” –kezdte Ogier. „Amikor aláírtam a szerződést, ennél kevesebbel is megelégedtem volna. Ez egy hihetetlen utazás volt. Elárulhatom, hogy nehezen hoztam meg ezt a döntést, de ez olyan, mintha… elhagynánk egy lányt, akit szeretünk; miért teszünk így? Miért megyek el az M-Sporttól, amikor az elmúlt két évben mindent elértünk? A legjobb módon búcsúztunk el Malcolm Wilsonéktól az Ausztrál Rallyn, de most egy új kaland vár ránk.”

Ogier elárulta, hogy különleges kötelék alakult ki közte és Malcolm Wilson között.

„Malcolm egy nagyon különleges személyiség. Nagyszerű üzletember, nagyszerű ember, és ő a legjobb főnök. Emlékszem, amikor régen azt mondtam, hogy egy nap majd szeretnék Malcolmmal dolgozni. Ez most megvalósult, és egyáltalán nem csalódtam benne. Mindig, mindenből a maximumot akarja kihozni. Ha akad valami probléma, vagy valamin javítani kell, akkor minden követ megmozgat, hogy megtalálja a megoldást. Néha pénzügyi akadályok adódtak, de mindig eltökélt volt, hogy a legjobban tudjunk teljesíteni. Nem emlékszem olyanra, amikor azt mondta volna nekem: „Nem, ez nem lehetséges, nem tudjuk megcsinálni.”. Ha jeleztük, hogy valamit javítani kellene az autón, azt mondta: „Rendben, megoldjuk.”. Őszintén szólva nagyon fog nekem hiányozni ő is, és az egész csapat is.”

Az M-Sport Ford World Rally Team egyelőre nem nevezte meg a pilótáit a 2019-es szezonra. Malcolm Wilson a következőket mondat: „Most meg kell újulnunk. Arra fogok törekedni, hogy előteremtsük a szükséges hátteret a következő évre. Fantasztikus az a történet, amit Sebastienékkal közösen írtunk. Seb és Julien is nagyon fognak nekünk hiányozni. Korábban is voltunk már ilyen helyzetben - de ezúttal is újjá fogjuk építeni a dolgokat.”

A 2018-as rally világbajnokság végeredménye:
1. Sebastien Ogier   219 pont
2. Thierry Neuville   201
3. Ott Tänak   181
4. Jari-Matti Latvala   128
5. Esapekka Lappi   126

1. Toyota Gazoo Racing WRT   368 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   341
3. M-Sport Ford World Rally Team   324
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   237

További híreink a rally világából