Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb 6 év után visszatér a Spanyol Rallyra, ahol 2005 és 2012 között nem talált legyőzőre. A franciák kilencszeres világbajnoka szeretne majd lépést tartania a vb-címért harcoló pilótákkal.

 Loeb 2012-ben teljesített utoljára teljes szezont a WRC-ben. A haguenaui pilóta az elmúlt időszakban a WTCC-ben, a rallycross világbajnokságon, valamint a Dakar Rallyn szerepelt, ezek mellett pedig alkalmanként rajthoz állt rally versenyeken is. Idén három WRC futam (Mexikó, Korzika, Spanyolország) szerepel Loeb naptárában. Mexikóban egy defekt miatt kellett lemondania a győzelemről, azonban így is az ötödik helyen teljesítette a murvás viadalt. Korzikán szintén jó tempóban autózott, mivel a második helyen állt, amikor egy balos kanyarban hibázott, és becsúszott az árokba. Seb a hazai versenyén három szakaszsikert is bezsebelt, és végül a 14. pozícióban ért célba a Citroen C3 WRC volánja mögött.

„Nagyon erős jelenleg a bajnokság, ezért még nem tudom megmondani, hogy képes leszek-e tartani a tempót a világbajnoki címért harcoló három pilótával. Remélem, hogy többé-kevésbé azért lépést tudok majd velük tartani a hétvégén.” –kezdte a 44 esztendős pilóta.

181024 loeb n2

„Mexikóban murván, Korzikán pedig aszfalton tudtam jó időket autózni, most azonban szeretnék hiba nélkül végigmenni ezen a versenyen. Két napot teszteltünk, ami nagyon jól sikerült. Ha az első napot megússzuk eső nélkül, akkor ki akarjuk majd használni a jó rajtpozíciónkat, mivel a murvás részeken sok minden megtörténhet.” -tette hozzá Loeb.

A Citroen Racing 1 éve éppen Spanyolországban ünnepelhetett utoljára futamgyőzelmet, amikor is Kris Meeke az első helyen ért célba Sebastien Ogier és Ott Tänak előtt.

Az 54. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada október 25-28. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából