Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy Esapekka Lappi 2019-től a Citroen Racing színeiben folytatja a pályafutását. A finn pilóta 2 év után távozik a Toyota Gazoo Racingtől, helyére pedig Kris Meeke érkezik.

Esapekka Lappi a rally világbajnokság egyik nagy reménysége, aki jövőre Sebastien Ogier csapattársaként fog szerepelni a sorozatban. A 27 esztendős finn pilóta 2017 óta versenyez a Toyota Gazoo Racingnél. Több alkalommal is felállhatott a dobogóra, tavaly pedig a hazai közönsége előtt győzelemre vitte a Toyota Yaris WRC-t.

„Ez egy remek lehetőség számomra, hogy tovább fejlődhessek.” –kezdte Lappi, aki kétéves szerződést kötött a versailles-i alakulattal. „Az elmúlt időszakban sokat tanultam Jari-Matti Latvalától valamint Ott Tänaktól, és mindent meg fogok tenni, hogy Seb csapattársaként tovább javuljak. Biztos vagyok benne, hogy az autó nagyon versenyképes, a csapat pedig hatalmas tapasztalattal rendelkezik.”

181018 krismeeke

Kris Meeke és a Citroen Racing útjai a Portugál Rally után váltak szét, miután az észak-ír pilóta a sokadik autót törte rommá. A Toyota Gazoo Racing most hivatalosan is megerősítette, hogy Meeke lesz Ott Tänak és Jari-Matti Latvala csapattársa 2019-ben. A 39 éves pilóta szerdán Finnországban ki is próbálta a Yaris WRC-t, és elárulta, hogy továbbra is a világbajnoki cím megszerzése motiválja.

„Nehéz időszakon vagyok túl, de továbbra is éhes vagyok a sikerre.” –mondta Meeke. „Az életem a rallyzásról szól, ezért nem akartam még befejezni a pályafutásomat. Úgy gondolom, hogy még sokat érhetek el ebben a sportban, és remélem, hogy ez most meg is fog valósulni.”

A csapat első embere, Tommi Mäkinen a következőket mondta: „Tudjuk, hogy Kris egy nagyon gyors versenyző, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik. A műszaki tudása igen magas szinten van, ezért úgy gondolom, hogy új ötleteket és ismereteket adhat majd nekünk, ami jól fog jönni a Yaris WRC továbbfejlesztésénél.”

Paul Nagle nem követi Meeke-t a Toyotához, így 2019-től Sebastian Marshall diktálja majd az itinert az észak-ír pilótának.

További híreink a rally világából