Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Autosport magazin információ szerint Kris Meeke a Toyota színeiben térhet vissza 2019-ben. A japán márka várhatóan a jövő héten hivatalosan is megerősíti az észak-ír versenyző érkezését.

Meeke az elmúlt években a Citroen pilótájaként szerepelt a rally világbajnokság futamain, azonban a francia csapat a Portugál Rallyt követően megvált tőle, miután a sokadik autót törte rommá. Az ötszörös futamgyőztes pilóta Ott Tänak és Jari-Matti Latvala csapattársa lehet a Toyota Gazoo Racingnél, és Esapekka Lappit válthatja, aki a hírek szerint a Citroennél folytatja majd a pályafutását 2019-től.

A csapat első embere, Tommi Mäkinen egyelőre szűkszavúan nyilatkozott ezzel a témával kapcsolatban, azonban azt elárulta, hogy Meeke mellett Craig Breen neve is szóba került a csapatnál.

„Mindketten esélyesek,” –kezdte Mäkinen az Autosport-nak. „és reálisan nézve nincs túl sok lehetőségünk, ha jövőre harcba akarunk szállni a konstruktőri címért. Felkészülünk a lehetséges változásokra. Jó lehetőségeink vannak, és most megvizsgáljuk az alternatívákat. Jelen pillanatban nem tudok többet mondani, mivel most Japánnal egyeztetünk erről a témáról.”

181010 kris meeke n2

Ott Tänak a következőket mondta: „Nem én választok, és nem én döntök ebben az ügyben, de mindannyian tudjuk, hogy Kris egy nagyon gyors pilóta. Összességében úgy gondolom, hogy egy rendkívül erős csapatunk lenne az érkezésével.”

Kris Meeke a hétvégén a RallyLegend-en fog először versenyautóba ülni a Portugál Rally óta. A san marinói versenyen egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött fog szerepelni.

További híreink a rally világából