Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier visszatér korábbi csapatához, a Citroenhez. A franciák ötszörös rally-világbajnoka 2 évre kötelezte el magát a versailles-i alakulathoz.

Ogier 2008-ban egy Citroen C2 S1600-as a JWRC bajnoka lett. 2009-ben a Citroen második számú csapatában, a Citroen Junior Team-ben szerepelt, 2010 második felében pedig bemutatkozott a Citroen Total World Rally Team színeiben. A 34 éves pilóta elárulta, hogy valószínűleg az utolsó WRC-s szerződését írta alá, mielőtt befejezné a pályafutását. Ogier arról is beszélt, hogy a Volkswagen és az M-Sport után szeretne egy harmadik márkával is felérni a csúcsra. Hasonló sikert csak Juha Kankkunen ért el, aki 1986-ban a Peugeot-val, 1987-ben a Lanciával, 1993-ban pedig a Toyotával nyert vb-címet.

180930 ogier n2

„Számos tényező befolyásolta a döntésemet.” –kezdte Ogier a wrc.com-nak. „Alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak azokkal az emberekkel, akikkel pár éve is már jól ment az együttműködés, és izgatott vagyok, hogy egy harmadik márkával is megpróbálhatom majd megszerezni a világbajnoki címet. Persze semmi nem garantált, de meg vagyok győződve arról, hogy az autóban megvan a potenciál, és hiszek az emberekben is, akik Satory-ban dolgoznak. Nagyon lelkes vagyok, és már nagyon várom, hogy ismét a Citroen család tagja lehessek, különösen azért, mert nem felejtettem el, hogy ez a csapat adott először lehetőséget nekem a világbajnokságon.”

További híreink a rally világából