Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2003 rally-világbajnoka, Petter Solberg hat év kihagyás után visszatér a WRC-be. A norvég pilóta a vadonatúj Volkswagen Polo GTI R5-tel fog rajthoz állni a Spanyol Rallyn.

A Volkswagen legújabb versenyautója, a Polo GTI R5 október végén Spanyolországban fog bemutatkozni versenykörülmények között rally vb-n. Sven Smeets-ék korábban már bejelentették, hogy az egyik autót Eric Camilli fogja vezetni a vegyes felületű futamon, azonban most megerősítették, hogy a másik kocsival a korábbi vb-győztes, Petter Solberg fog indulni. A 43 esztendős pilótának Veronica Engan diktálja majd az itinert.

180920 petter solberg n2

„Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy a Volkswagennel térhetek vissza a WRC-be. Nagyon boldog vagyok, hogy megkapom ezt az esélyt.” –árulta el Solberg, aki az FIA Rallycross Világbajnokságon is egy VW Polo-val szerepel. „Amikor januárban, Svédországban vezethettem a kocsit, nem akartam kiszállni belőle. Nagyon várom már a Spanyol Rallyt, mivel mindig is szerettem vegyes felületen versenyezni. Nyilvánvalóan különleges érzés lesz visszatérni Spanyolországba, mivel 2012-ben itt fejeztem be a WRC-s pályafutásomat. Természetesen azt szeretnénk, ha a Polo GTI R5 egy jó eredménnyel debütálna a rally vb-n.”

Petter Solberg 188 futamon állt rajthoz a WRC-ben. Versenyzett Forddal, Subaruval valamint Citroennel. Összesen 13 alkalommal tudott nyerni, 2003-ban pedig a Subaru Impreza S9 WRC volánja mögött elhódította a bajnoki címet.

Solberg mellett Sebastien Loeb  és Ken Block is rajthoz áll a Spanyol Rallyn. A franciák kilencszeres világbajnoka egy Citroen C3 WRC-vel, míg Block egy Ford Fiesta WRC-vel vág neki a Salou környéki pályáknak.

Az 54. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada október 25-28. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából