Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A bajnokság jelenlegi éllovasa, Thierry Neuville 2021-ig meghosszabbította a szerződését a Hyundai Motorsport-tal.

A belga versenyző 2014-ben mutatkozott be az alzenaui alakulat színeiben. Ez idő alatt kilenc futamgyőzelmet szerzett, és jelenleg 23 pontos előnnyel vezet az összetettben a címvédő Sebastien Ogier előtt.

„2014 óta rengeteg szép pillanatot éltünk át együtt, de persze voltak nehézségek is.” –kezdte Neuville. „Az első évünkben sikerült megnyernünk a Német Rallyt, és azóta több győzelmet is arattunk. Nagyon családias itt a légkör, és a csapattársaimmal is jól kijövök. Ezek nagyon fontosak számomra. Nicolas-szal (Nicolas Gilsoul), akinek kulcsszerepe van a sikereinkben, az a célunk, hogy a lehető legerősebbek legyünk a szezon hátralévő részében, és hogy megnyerjük a bajnoki címet.”

Neuville mellett Andreas Mikkelsen is a Michel Nandan alakulatában folytatja a versenyzést, arról azonban még nincsenek információk, hogy mi lesz a másik két pilótával, Dani Sordoval valamint Hayden Paddonnal. 

A bajnokság állása:
1. Thierry Neuville   172 pont
2. Sebastien Ogier   149
3. Ott Tänak   136
4. Esapekka Lappi   88
5. Andreas Mikkelsen   65

1. Hyundai Motorsport   254 pont
2. Toyota Gazoo Racing   241
3. M-Sport Ford WRT   224
4. Citroen Racing   159

A rally világbajnokság ezen a hétvégén (2018.29.13-16.) Törökországban folytatódik.

További híreink a rally világából