Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Törökország 2010 után idén szeptemberben ismét vendégül látja a rally világbajnokság mezőnyét. A Török Rallyn összesen 52 páros fog rajthoz állni.

Az M-Sport Ford WRT színeiben Sebastien Ogier, Elfyn Evans, valamint Teemu Suninen fog szerepelni. A Hyundai Motorsportnál Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen csapattársa ezúttal Haydon Paddon lesz. A Toyota Gazoo Racing a megszokott csapattal, vagyis Ott Tänakkal, Jari-Matti Latvalával és Esapekka Lappival utazik el Marmarisba. A Citroen szintén három autóval fog szerepelni Törökországban. Mads Ostberg és Craig Breen mellett Khalid Al Qassimi is autóba ül a murvás versenyen.
Yazeed Al Rajhi egy előző generációs Ford Fiesta RS WRC-vel indul. A szaúdi pilótát legutóbb a Szardínia Rallyn láthattuk versenyezni, azonban technikai hiba miatt nem ért célba.

A WRC 2-ben Jan Kopecky és Pontus Tidemand tovább harcolhat a bajnoki címért. Gus Greensmith a Német Rally előtti teszten összetörte a Ford Fiesta R5-ösét. A balesetben sajnos megsérült a navigátora, Craig Parry, így Törökországban Alex Gelsomino fogja diktálni a brit versenyzőnek az itinert. Ott lesz a mezőnyben a többszörös rally Európa-bajnok Kajetan Kajotanowicz is, aki a LOTOS Rally Team R5-ös Fiestájával indul.
Henning Solberg legutóbb a Svéd Rallyn ült versenyautóba. A norvég pilóta akkor egy Ford Fiesta WRC-t terelgetett, azonban most egy R5-ös Fiestával vág neki a Török Rally szakaszainak. Burcu Çetinkaya 2010 óta nem versenyzett a rally vb-n. A hazai közönség előtt induló hölgypilóta szintén egy R5-ös Fiestával áll majd rajthoz szeptemberben.   
A WRC 3-ban is izgalmas csaták várhatóak, ugyanis 14 páros nevezett ebben a kategóriában.

A bajnokság állása a Török Rally előtt:

WRC:
1. Thierry Neuville   172 pont
2. Sebastien Ogier    149
3. Ott Tänak   136
4. Esapekka Lappi    88
5. Andreas Mikkelsen   65

1. Hyundai Shell Mobis WRT   254 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT  241
3. M-Sport Ford World Rally Team   224
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   159

WRC 2:
1. Jan Kopecky   100 pont
2. Pontus Tidemand   93
3. Gus Greensmith   55
4. Lukasz Pieniazek   48
5. Fabio Andolfi   46

WRC 3:
1. Jean-Baptiste Franceschi   79 pont
2. Taisko Lario   68
3. Dennis Radström   62
4. Emil Bergkvist   61
5. Enrico Brazzoli   55

A 11. Rally Turkey Marmaris (szeptember 13-16.) nevezési listája itt található.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából