Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szinte biztosra vehető, hogy 2019-ben Japán ismét vendégül látja a rally világbajnokság mezőnyét, azonban így egy európai helyszíntől búcsút kell majd vennünk.

A WRC Promoter ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla bejelentette, hogy megállapodott a Japán Rally szervezőivel, így a távol-keleti ország kilenc év után ismét visszakerülhet a rally világbajnokság körforgásába. 2010-ben Hokkaido volt a Japán Rally központja, azonban jövőre Honshu szigete ad majd otthont az eseménynek, ahol a Fuji hegy közelében fognak kanyarogni a szakaszok. A futamra vagy szeptember 12-15. között, vagy november első felében kerülne sor. A versenyről október 12-én, a Motorsport Világtanács párizsi ülésén döntenek majd.

Oliver Ciesla egy sajtótájékoztatón beszélt a versenyről: „Nagyszerű hír, hogy sikerült megállapodnunk a Japán Rally szervezőivel, így Japán 2019-ben visszakerülhet a WRC naptárába. A javaslat most a WMSC elé kerül, de feltételezzük, hogy jóvá fogják hagyni, és hogy a Japán Rally a következő négy évben állomása lesz a rally világbajnokságnak. Már nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk Japánba.”  

A távol-keleti ország mellett Chile is egyre közelebb kerül a vb. futam rendezéséhez, így azonban vagy Korzika, vagy Németország nem lesz része a 2019-es bajnokságnak.

További híreink a rally világából