Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Német Rallyt követően Thierry Neuville tovább tudta növelni az előnyét a bajnokságban Sebastien Ogierrel szemben, miután a francia egy defekt miatt lecsúszott a dobogóról.

Ogier és navigátora, Julien Ingrassia sokáig a második helyen autózott a legutóbbi Német Rallyn, azonban a tizenharmadik szakaszon, a 38,57 kilométeres Panzerplatte II-n defektet kaptak és félre kellett állniuk, hogy kicseréljék a sérült kereket. Az M-Sport Ford WRT francia párosa végül a negyedik helyen zárta a futamot, a Power Stage-en pedig bezsebelték az extra 5 pontot, miután első időt autóztak a Ford Fiesta WRC-vel. Ogier legfőbb riválisa, a bajnokságot vezető Thierry Neuville a második helyen ért célba a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, így 23 pontra növelte az előnyét a tabellán.

„A Power Stage-nek köszönhetően értékes 17 pontot gyűjtöttünk Németországban. A bajnokságban ugyan nem sikerült faragnunk a hátrányunkból, de még mindig van esélyünk a végső győzelemre. Eltökélt szándékunk, hogy folytassuk a küzdelmet.” –nyilatkozta Ogier a wrc.com-nak.

A francia pilóta elárulta, hogy muszáj volt megállniuk, kicserélni a kereket, mivel még 32 kilométer volt hátra a célig.

„Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a Panzerplatte egy lutri, és ezen a hétvégén sajnos nekünk nem volt szerencsénk. Rögtön tudtuk, hogy nem csatázhatunk tovább az első helyért, mivel még 32 kilométer volt hátra a szakaszból. Lehetetlen volt ilyen kerékkel tovább menni, ezért muszáj volt félreállnunk.” -tette hozzá az ötszörös világbajnok pilóta.

Annak ellenére, hogy Ogierék nem fértek be a Top 3-ba, a pilóta meg volt elégedve a Ford Fiesta WRC teljesítményével az aszfaltos pályákon.

A bajnokság állása a Német Rally után:
1. Thierry Neuville   172 pont
2. Sebastien Ogier    149
3. Ott Tänak   136
4. Esapekka Lappi    88
5. Andreas Mikkelsen   65

1. Hyundai Shell Mobis WRT   254 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT  241
3. M-Sport Ford World Rally Team   224
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   159

A bajnokság szeptember 13-16. között a Török Rallyval folytatódik.

További híreink a rally világából