Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gus Greensmith hatalmasat esett a Német Rally előtti teszten. A pilóta már elhagyhatta a kórházat, így rajthoz áll a rally világbajnokság kilencedik futamán.

A WRC 2-ben versenyző brit pilóta pénteken nagy sebességgel lecsúszott az útról és eltalált egy kőkockát a Baumholder katonai területen tartott teszten. A baleset után Greensmitht és navigátorát, Craig Parry-t is beszállították a trieri klinikára. A pilóta szombat délután elhagyhatta kórházat, azonban Parry továbbra is orvosi ellátásra szorul.

„Ez az én hibám volt.” –kezdte Greensmith. „Körülbelül 120 km/h-ás sebességgel eltaláltam az út szélén található egyik kőkockát. A kocsi Craig oldalán sérült meg. Még fáj a nyakam, a hátam és a bordáim is, de egyre jobban leszek, így nem látom okát annak, hogy miért ne álljak rajthoz a Német Rallyn.”

Craig Parry 2017 óta versenyez Gus Greensmith mellett. A walesi korábban Elfyn Evansnek diktálta az itinert. A navigátor a következőket írta a közösségi oldalán: „Továbbra is az intenzív osztályon vagyok Trierben, stabil és kielégítő állapotban. Pár nap múlva többet fogok tudni arról, hogy mik lesznek a következő lépések számomra. Köszönöm azt a sok bíztató üzenetet, amit eddig kaptam.”

Craig Parryt az a Stuart Loudon fogja helyettesíteni Németországban, aki korábban Matthew Wilson és Alister McRae oldalán is versenyzett már.

Greensmith egy új R5-ös Fiestát kap az M-Sport-tól a hétvégi versenyre, azonban így csak a csütörtöki shakedown-on tud majd először beülni a volán mögé.

A WRC 2 állása a Német Rally előtt:
1. Pontus Tidemand   93 pont
2. Jan Kopecky   75
3. Gus Greensmith   55
4. Ole Christian Veiby   45
5. Lukasz Pieniazek   40

További híreink a rally világából