Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kalle Rovanperä elárulta, hogy nincs megelégedve a Finn Rallyn elért eredményével. A 17 esztendős finn pilóta a negyedik helyet szerezte meg a WRC 2-ben a hazai futamán.

A Skoda Motorsport fiatal tehetsége közel 1 perces előnnyel vezetett a WRC 2-ben a legutóbbi Finn Rallyn, amikor is a 18-as gyorsasági szakaszon, a 24 kilométeres Päijälä 2-n megsérült az autójának a bal első felfüggesztése. Rovanperä vasárnap ugyan az összes szakaszsikert bezsebelte, de így sem sikerült megelőznie a harmadik helyen autózó Gus Greensmitht, így meg kellett elégednie a negyedik pozícióval.

„Nem voltam frusztrált, amiért nem sikerült felállnunk a dobogóra. Számomra nincs nagy különbség a harmadik és a negyedik hely között.” –kezdte Rovanperä a wrc.com-nak. „Nagyon csalódott voltam szombaton, mivel jól mentünk és megpróbáltunk óvatosak lenni, de ennek ellenére hibáztunk. Ez volt az első alkalom, hogy Jyväskylä környékén versenyeztem, és szinte minden szakaszon gyorsabb tudtam lenni a többieknél, így nagyon élveztem a futamot. Összességében azonban nem tudom azt mondani, hogy ez egy tökéletes hétvége volt.”

Kalle Rovanperä a 23 szakaszból 16-ot megnyert a Skoda Fabia R5 volánja mögött. A WRC 2-ben végül a finn Eerik Pietarinen diadalmaskodott, megelőzve honfitársát, Jari Huttunent, valamint a brit Gus Greensmitht.

A Finn Rally végeredménye (WRC 2):
1. E.Pietarinen – J.Raitanen (Skoda Fabia R5)   2:45:18.4
2. J.Huttunen – A.Linnaketo (Hyundai i20 R5)   +1:06.8
3. G.Greensmith – C.Parry (Ford Fiesta R5)   +2:34.9
4. K.Rovanperä – J.Halttunen (Skoda Fabia R5)   +2:36.8
5. P.Loubet – V.Landais (Hyundai i20 R5)   +4:05.0

Fotó: nesterallyfinland.fi

További híreink a rally világából