Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport megerősítette, hogy Sebastien Ogier a Finn Rallyn megkapja az új aerodinamikai csomagot. A csapat a közelmúltban több napon át próbálgatta az újításokat a finnországi teszten.

Az új hátsó szárnyat, valamint a módosított hátsó lökhárítót a Ford Charlotte-i fejlesztő központjában tervezték meg és tesztelték le. Finnországban még csak Sebastien Ogier kapja meg az újításokat, azonban az augusztusi Német Rallyn már mindhárom gyári Ford Fiesta WRC ezekkel a frissítésekkel áll majd rajthoz.

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson a következőket mondta az Autosport magazinnak: „Sok idő telt el a legutóbbi Szardínia Rally óta, azonban a munkák nem álltak meg, és a csapat azon dolgozott, hogy a Finn Rallyra elkészüljünk az új aerodinamikai csomaggal. Egyelőre csak az egyik autónkhoz állnak készen az új elemek, azonban biztosak vagyunk benne, hogy Seb-nek és Juliennek ezek nagyon sokat fognak majd segíteni Finnországban.”

Sebastien Ogier jelenleg a második a bajnokságban. A franciák ötszörös világbajnokát 27 ponttal előzi meg a belga Thierry Neuville. Az M-Sport Ford WRT a konstruktőri értékelésben szintén a második helyen áll, 28 ponttal elmaradva a Hyundai Motorsporttól.

A bajnokság állása a Finn Rally előtt:
1. Thierry Neuville   149 pont
2. Sebastien Ogier   122
3. Ott Tänak   77
4. Esapekka Lappi   70
5. Dani Sordo   60

1. Hyundai Shell Mobis WRT   212
2. M-Sport Ford World Rally Team   184
3. Toyota Gazoo Racing WRT   161
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   129

A 68. Neste Rally Finland július 26-29. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából