Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport első embere, Michel Nandan bízik benne, hogy a Finn Rallyn sikerül a TOP 3-ban végezniük, és hogy tovább tudják majd növelni az előnyüket a bajnokságban.

Thierry Neuville jelenleg 27 ponttal vezet Sebastien Ogier előtt, míg a Hyundai Motorsport 28 pontos előnnyel áll a konstruktőri tabella élén. Tavaly nem úgy alakulta a Finn Rally az alzenaui alakulat számára, ahogy azt szerették volna, mivel Hayden Paddon kiesett, Thierry Neuville a hatodik, Dani Sordo pedig csak a kilencedik helyet tudta megszerezni a skandináv futamon. Michel Nandan reméli, hogy idén ott lesz a Hyundai i20 Coupe WRC a dobogón.

„Nyilvánvaló, hogy Finnországban szeretnénk felállni a pódiumra, de az sokkal fontosabb lenne, ha mindhárom autónkkal értékes pontokat tudnánk szerezni.” –kezdte Nandan a wrc.com-nak. „Volt időnk végiggondolni a szezon első felét, ami pozitívan alakult számunkra, de most további kemény munka vár ránk, kezdve a Finn Rallyval. Az elmúlt években nem volt túl sikeres a csapatom ezen a versenyen, de minden el fogunk követni, hogy ez megváltozzon. Ugyan jelenleg vezetjük a bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, mivel az ellenfeleink is keményen fogják nyomni, és gyorsan megfordulhat a szerencse.”

A bajnokság állása a Finn Rally előtt:

1. Thierry Neuville   149 pont
2. Sebastien Ogier   122
3. Ott Tänak   77
4. Esapekka Lappi   70
5. Dani Sordo   60

1. Hyundai Shell Mobis WRT   212
2. M-Sport Ford World Rally Team   184
3. Toyota Gazoo Racing WRT   161
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   129

A 68. Neste Rally Finland július 26-29. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából