Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT első embere, Malcolm Wilson kijelentette, hogy csapatának a maximumot kell majd nyújtania a hátralévő futamokon, ha meg akarják nyerni a bajnokságot.

A Szardínia Rallyn Sebastien Ogier az utolsó szakaszon bukta el a győzelmet, miután Thierry Neuville 1,5 másodperccel autózott jobb időt a Power Stage-en, és így megnyerte a futamot. Ogier idén három versenyen tudott diadalmaskodni, akárcsak belga riválisa, azonban a bajnokságot Neuville vezeti, 27 ponttal megelőzve az ötszörös világbajnokot.

Malcolm Wilson bízik benne, hogy a hátralévő hat versenyen Ogier meg tudja majd szorongatni Neuvillet, és képes lesz megszerezni a hatodik bajnoki címét.

„Ismerjük Thierryt, mivel dolgoztunk vele együtt, és tavaly is láthattuk, hogy mennyire erős és versenyképes.” –kezdte Malcolm Wilson a wrc.com-nak. „Jelenleg a tabella élén áll, azonban Sebastien nagyon jól tudja, hogy hogyan lehet megnyerni a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy nem adjuk fel a harcot, és ő sem fog lemondani a bajnoki trófeáról.”

Ogier a soron következő Finn Rallyn (07.26-29.) szeretné visszaszerezni a vezetést Neuvilletől, és Wilson is egy jó eredményben reménykedik a skandináv versenyen.

„Van egy jó tesztprogramunk, és amíg itt minden rendben nem megy, addig dolgozunk az autón. Sebastiennak tavaly ugyan akadtak gondjai a Finn Rallyn, de a Fiesta versenyképes volt, mivel Elfyn Evans és Teemu Suninen is jól mentek vele. Nem látom okát annak, hogy miért ne tudnánk idén is jól teljesíteni.”

„Úgy gondolom, hogy ha Finnországban meleg és napos idő lesz, akkor az jól jön majd nekünk, mivel nem mi rajtolunk elsőként. Azonban Szardínián láthattuk, hogy az eső meg tudja nehezíteni a dolgunkat.” –tette hozzá Wilson.

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Thierry Neuville   149 pont
2. Sebastien Ogier   122
3. Ott Tänak   77
4. Esapekka Lappi   70
5. Dani Sordo   60

1. Hyundai Shell Mobis WRT   212 pont
2. M-Sport Ford World Rally Team   184
3. Toyota Gazoo Racing WRT   161
4. Citroen Total Abu Dhbai WRT   129

További híreink a rally világából