Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Ausztrál Rally szervezői számos módosítást hajtanak végre a november 15-18. között megrendezésre kerülő szezonzáró futamon.

A 24 szakaszból 16-on is várhatóak majd módosítások, amelyek a nézők számára több látványt, a versenyzők számára pedig még nagyobb kihívást fognak jelenteni. A legjelentősebb változás talán az lesz, hogy a maratoni Nambucca gyorsasági, amely 2017-ben 49 kilométeres volt, idén már nem lesz része az útvonalnak, helyette a 28.84 kilométeres Argents Hill Reserve lesz, amely részben az előbb említett szakaszon fog zajlani. Ez a pálya szombaton fog szerepelni a verseny programjában, és ez lesz a leghosszabb táv az idei Ausztrál Rallyn.

A Wedding Bells szakaszt idén fordított irányban kell majd teljesíteniük a versenyzőknek a tavalyi évhez képest, de lesznek újdonságok a Raleight Raceway szuperspeciálon is, valamint a Coffs Harbourban megrendezésre kerülő Destination NSW szakaszon is.

„A Kennards Hire Rally Australia lesz az év legjelentősebb rally eseménye a világ ezen részén, és a csúcspontja az elmúlt évek egyik legizgalmasabb rally világbajnoki szezonjának.” –kezdte verseny elnöke, Ben Rainsford. „A bajnokságot vezető Thierry Neuville, valamint legfőbb riválisa, Sebastien Ogier várhatóan az Ausztrál Rally utolsó szakaszáig harcolni fognak majd a bajnoki trófeáért.”

További híreink a rally világából