Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing első embere, Tommi Mäkinen kijelentette, készen állnak arra, hogy Kimi Räikkönen tesztelje a Yaris WRC-t.

A Forma 1-es Monacói Nagydíj után keltek szárnyra azok a pletykák, hogy Räikkönen 2019-ben visszatér a WRC-be, és a Toyota csapatát fogja erősíteni. Ezeket a hírek a „Jégember” és a Toyota Gazoo Racing WRT is cáfolta. Tommi Mäkinen most úgy nyilatkozott, hogy nyitva hagyják az ajtót a Forma 1 2007-es világbajnoka előtt, ha esetleg ki szeretné próbálni a Yaris WRC-t.

„Egyelőre még nem tesztelt, de miért ne tenné ezt meg?” –kezdte Mäkinen az AUTOSPORT-nak. „Ha ki akarja próbálni az autónkat, gondolkodás nélkül megengedem neki. Ismerem a vezetési stílusát. Jól megy, és nem csinál őrültségeket.”

Mäkinen 2009 már dolgozott együtt Räikkönennel, amikor a finn egy S2000-es Fiat Puntoval állt rajthoz néhány finn- és olaszországi futamon. 2010-ben már a rally világbajnokságon szerepelt a Citroen Junior Team színeiben, rá egy évre pedig saját csapatával, az Ice 1 Racinggel indult. Legjobb eredményét a 2010-es Török Rallyn érte el, amikor is az ötödik helyen ért célba a Citroen C4 WRC volánja mögött.

180627 raikkonen

A Toyota WRC jelenlegi sportigazgatója, Kaj Lindström navigált a „Jégembernek” 2009 és 2011 között.

„Ismerhetik Kimit. Mielőtt belevágtunk csak annyit mondott, hogy rajthoz állunk pár versenyen a Fiattal...” –árulta el Lindström. „A mostani helyzetről egyelőre nem beszéltünk. Lehet, hogy azt fogja mondani, hogy szeretne indulni egy rallyn, de az is lehet, hogy más tervei vannak. Az biztos, hogy érdekes lenne az autónkban látni őt, azonban még semmiről nem beszéltünk.”

„Tommi jól ismeri őt, és Kimi is ismer engem. Az ilyen sztorikkal óvatosan kell bánnunk, mert ha most bármit mondunk, az úgy fog lejönni a sajtóban, hogy Kimi teljes szezont megy velünk.” –tette hozzá Lindström.

Sebastien Ogier is örülne a finn pilóta visszatérésének. A franciák ötszörös bajnoka a következőket mondta: „Ha vissza akar térni, biztos vagyok benne, hogy jól teljesíthet. A kérdés csak az, hogy valóban akarja-e, mivel tudjuk, hogy a munka nem az erőssége. Az biztos, hogy a Räikkönen név jót tenne ennek a sportnak.”

Ogier, aki 2010-ben csapattársa volt Räikkönennek a Citroen Junior Team-nél, figyelmeztette a finnt, hogy a WRC-k hatalmas változáson mentek át az elmúlt időszakban: „Emlékezhetünk, hogy pár éve, amikor elkezdte a rallyzást, sokat szenvedett. Most, hogy néhány szezont kihagyott, nem lenne könnyű helyzetben – mivel úgy gondolom, hogy jelenleg magasabb a színvonal, mint annak idején volt.”

További híreink a rally világából