Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing vezetője, Pierre Budar megerősítette, hogy csapata ott lesz a WRC mezőnyében a következő két szezonban is.

Budar a Szardínia Rally előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Citroen 2019-ben és 2020-ban is biztos résztvevője lesz a sorozatnak.

„A Citroen jövő évi WRC-s programja megerősítésre került.” –árulta el Budar.

A versailles-i alakulat első embere Kris Meeke-ről is beszélt: „Nagyon jó volt a kapcsolatunk Kris-szel és Paul-al (Paul Nagle). Nagyon rendes srácok, és sok szép pillanatot éltünk át közösen, így nagyon nehéz volt meghoznunk ezt a döntést, de lépnünk kellett.”

Budar azt is elárulta, hogy hamarosan meg kell nevezniük azt a pilótát, aki helyettesíteni fogja Meeke-et a szezon második felében. Azt azonban már most kizárta, hogy Sebastien Loeb lenne az a versenyző, aki beülne a C3 WRC-be.

„Beszélünk Loeb-bel, de úgy gondolom, hogy nem fogja ezt bevállalni. Az pedig számunkra nem annyira jó, hogy nem tudunk teljes bajnokságot menni vele, és hogy csak pár futamra ugrik be. A szervizparkban mindenki Sebastien Ogiert akarja, így természetesen nagyon örülnénk, ha ismét a Citroennel versenyezne. Nálunk kezdte a rallys pályafutását. Az egy nagyszerű történet lenne, ha francia versenyzőként egy francia csapatban szerepelne, de nem csak ez lenne az egyetlen oka annak, amiért szeretnénk őt megszerezni. A mostani helyzetünkben át kell gondolnunk az összes lehetőséget, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb pilótát. Ha Ogier megjelenne a pilótapiacon, és érdekelné a Citroen ajánlata, akkor természetesen tárgyalóasztalhoz ülnénk vele.” –tette hozzá Pierre Budar.

Bár Ogier M-Sport-os szerződése az év végén lejár, a francia pilóta szeret Malcolm Wilson csapatával dolgozni, és idén már három futamot is megnyert a Ford Fiesta WRC volánja mögött.

A Citroen jelenleg utolsó a konstruktőri értékelésben, míg a legeredményesebb pilótájuk Craig Breen, aki a bajnoki tabella 10. helyén áll a Szardínia Rally előtt.

További híreink a rally világából