Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai és a Toyota is érdeklődik Kris Meeke iránt, akit a Portugál Rally után bocsátott el a Citroen, mivel túl sok autót tört rommá az elmúlt időszakban.

Meeke nem nyilatkozott a kirúgásával kapcsolatban, de a pilótához közeli források szerint nagyon dühös a Citroen döntése miatt. A 38 esztendős versenyzőt idén valószínűleg már nem látjuk a rally vb-n, de több csapat is szívesen leigazolná, így jövőre ismét ott lehet a WRC mezőnyében.

„Jelenleg nem állunk kapcsolatban Kris-szel, de ez változhat, amint megindul a pilótavándorlás.” –mondta a Hyundai Motorsport menedzsere, Alain Penasse az AUTOSPORT-nak. „Nincs kétségünk afelől, hogy Kris egy olyan versenyző, aki képes futamokat nyerni, mivel nagyon gyors, azonban a pályafutása során volt már fent is, lent is, ezért nagyon ellentmondásos a teljesítménye. Megvan a sebessége, ezért kár lenne, ha a kispadon ülne. Kris hasonlít Jari-Matti Latvalához: egyikőjüknek sem túl konzisztens a teljesítménye, de évente van egy-két futam, amikor oda tudnak érni a dobogó legmagasabb fokára.”

Penasse azt is elárulta, hogy szerinte Dani Sordo vagy Hayden Paddon a Citroennél köthet ki a 2019-es szezonban.

„A Citroen tavaly nem volt annyira veszélyes, de azóta értek el jó eredményeket, és biztos vagyok benne, hogy sok pilóta fog pályázni Kris Meeke megüresedett helyére. Dani és Hayden idén felváltva versenyeznek a harmadik i20 Coupe WRC-nkkel, ezért biztos vagyok benne, hogy érdekelné őket a Citroen ajánlata, ha velük teljes szezont mehetnének 2019-ben. Nem hiszem, hogy ezek a srácok szívesen osztoznának a jövőben is a harmadik autónkon.” -tette hozzá Penasse.

Meeke 2015-ben már tárgyalt a Toyotával, de akkor a Citroen mellett tette le a voksát. Tommi Mäkinen, a Toyota Gazoo Racing első embere nem titkolja, hogy most is szívesen tárgyalóasztalhoz ülne az észak-ír pilótával.

Az M-Sport csapatvezetője, Malcolm Wilson elárulta, hogy nagyon szomorú amiatt, hogy a WRC szegényebb lett egy futamgyőztes pilótával, azonban hozzátette, hogy elégedett a Ford jelenlegi csapatfelállásával, így ő nem fogja megkeresni Kris Meeke-et.

További híreink a rally világából