Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A napokban kelt szárnyra az a hír, miszerint Kimi Räikkönen jövőre visszatérhet a WRC-be a Toyota színeiben. A csapat cáfolja a finn pilótával kapcsolatos pletykákat.

Räikkönen két szezont is lehúzott a rally világbajnokságban, miután 2009-ben távozott a Ferrari Forma 1-es istállójától. 2010-ben a Citroen Junior Team C4 WRC-jével, 2011-ben pedig az Ice 1 Racing DS3 WRC-jével állt rajthoz a sorozatban. Ezt követően visszatért az F1-be, ahol először a Lotus, majd a Ferrari pilótája lett. A finn versenyző szerződése az év végén lejár a Ferarinál, és mivel a hétvégi Monacói Nagydíjon találkozott honfitársával, Tommi Mäkinennel, rögtön elindult az a híresztelés, hogy 2019-ben ő ülhet be az egyik Yaris WRC-be, amennyiben nem hosszabbít vele a Ferrari.

180528 kimiraikkonen n2

Kaj Lindström, aki a Toyota sportigazgatója és egyben Kimi Raikkönen korábbi navigátora az AUTOSPORT-nak elárulta, hogy ő nem tud a „Jégember” esetleges visszatéréséről: „Most hallottam erről először. Nyilvánvaló, hogy én lennék az első, aki tudomást szerezne erről Tommitól, vagy magától Kimitől. Számomra ez csak spekuláció.”

Kimi Räikkönen 22 világbajnoki futamon állt rajthoz. Legjobb eredményét a 2010-es Török Rallyn érte el, amikor is az ötödik helyen ért célba a Citroen C4 WRC-vel.

További híreink a rally világából