Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing bejelentette, hogy a szezon hátralévő részében már nem fog versenyezni Kris Meeke a csapattal, mivel az elmúlt időszakban több komolyabb balesete is volt.

Meeke legutóbb a Portugál Rallyn törte össze alaposan a Citroen C3 WRC-t. Az észak-ír pilóta a verseny 12. szakaszán, egy tempós balos kanyarban vágódott a fák közé. A versenyző és a navigátora, Paul Nagle is a saját lábán szállt ki az összetört kocsiból, de Meeke-t megfigyelésre beszállították az egyik portói kórházba.

Meeke-ék már a Szardínia Rallyn sem állnak rajthoz. A francia csapat C3 WRC-it Craig Breen, valamint Mads Ostberg fogja terelgetni az olaszországi futamon.

Pierre Budar elárulta, hogy biztonsági okok miatt hozták meg ezt a döntést.

„Nem volt könnyű meghoznunk ezt a döntést, mivel egy versenyzőpáros sorsáról van szó, de csapatvezetőként lépnem kellett. Úgy döntöttünk, hogy egy megelőző intézkedést teszünk.” –mondta Pierre Budar.

Kris Meeke 2013 óta versenyzett a Citroen színeiben. Az elmúlt öt szezon alatt öt futamgyőzelmet szerzett, és további hét alkalommal végzett a TOP 3-ban.

További híreink a rally világából